fbpx

FL-Deutsch

Anasayfa » Almanca Öğrenmek Zor Mu? – FL Deutsch

Almanca öğrenmek zor mu?

Hayır değil. Almanca öğrenmek zor mu, diye sormadan önce aslında biraz Almancanın temel prensiplerini ele almamız lazım. Almanca öğrenmek zor değil, ama Almanca öğrenmek için biraz emek vermeniz gerektiğini söylememiz de gerekiyor. Bunun için gelin Almancaya bir bakış atalım.

Sizin için Almanca öğrenmek ve Alman dilinin özellikleri hakkında bazı ön bilgiler derledik:

Okunuşu Türkçeye benziyor!

Ana dili Türkçe olanlar Almanca okunuş ve telaffuz konusunda oldukça şanslılar. Yan yana gelen sesli ya da sessiz harfler Almancada fazla yoktur, sessiz harflerin arasında mutlaka sesli harfler yer aldığı için okunması oldukça kolay. Öğrenmeniz gereken birkaç kural ve alışmanız gereken birkaç ses dışında Almanca okunuş ve telaffuz açısından hiç de karmaşık değil!

leben (yaşamak) = lebın
die Küste (sahil) = küste

İngilizce biliyorsanız işiniz daha kolay ama aldanmayın!

İngilizce ve Almanca birbirlerini yakın diller, o bakımdan dil bilgisel bazı kuralları anlamanız ve bazı kelimelerin size aşina gelmesi gayet olası. Fakat Almancada mutlaka daha farklı kurallar ve kelimeler var, örneğin türemiş ve birleşik kelimeler oldukça fazla, özetle Almanca her ne kadar İngilizceye benzerlik gösterse de dil bilgisi kuralları ve kelimeler bakımından ayrıştığı noktalar var.

Dil bilgisi kuralları karmaşık değil!

almanca zor muAlmanca dil bilgisi başlangıç ve orta seviyelerde mutlaka derslerde üzerinde durulması gereken kurallara sahip. Kullandığınız fiile göre kelimenin artikeli değişebilir, ayrıca cümle öğelerinin sıralanışı mutlaka dikkat edilmesi gereken bir durum. Ama Almanca temel dil bilgisi kurallarına hâkim olduktan sonra düzgün cümleler kurmanız oldukça kolay, dil bilgisi kuralları gayet bir mantığa dayalı olan bir dil Almanca!

Artikelleri dert etmeyin

Artikeller biraz göz korkutuyor belki ama Almanca öğrenmeye başladıktan sonra mutlaka alışacağınız bir durum. Bu arada ‘Almanlar bile artikel bilmiyor’ sözü de ne yazık ki sadece bir efsane, maalesef hepsi çok iyi biliyor 🙂

Çok iyi kaynaklar var

Almanya Türkiye’nin hala en iyi ticari ortağı, yüz yıldır bu böyle! Ve Alman ekonomisi dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer alıyor, bu bakımdan eğitim ve iş amacıyla Almanca öğrenmek isteyen insanlar dünyada sayıca hiç de azımsanacak kadar değil. Hal böyle olunca Almanca öğrenmeye dair internet dünyasında bir sürü şey var, ayrıca birçok iyi yayın evinin de Almancanın farklı alanlarına dair (örneğin Deutsch für den Beruf ya da ÖSD Prüfung gibi) profesyonelce hazırlanmış materyalleri bulunmaktadır.

Almanca derslerimize göz at

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir